Yhteisötaide

TEIJO-hanke
Vuoden 2016 aikana Muotialan toimintakeskuksen eri toimipisteissä tapahtuu tanssin ja osallistavan valokuvauksen ryhmiä sekä taiteilijan kotikäyntejä. Syksyllä nähdään myös yhdessä asiakkaiden kanssa tehty teos.

Residenssitaiteilija Muotialan toimintakeskus ry:ssä: Noora Nenonen
Hankkeen toteuttajat: Pirkanmaan tanssin keskus, Piipoo, teatteri Telakka ja Sorin sirkus
______

Kotona

Kotona -yhteisötaideprojekti toteutettiin syksyllä 2014 Nokian Tehdassaaressa Tehdas 108:ssa. Projektissa toimi kaksi kaikille avointa ryhmää: esitysryhmä sekä käsityö-kuvataideryhmä, joiden töitä myös yleisö pääsi ihailemaan marraskuussa esityksen ja näyttelyn muodossa.

Projektin koordinaatio sekä esitysryhmän esityksen käsikirjoitus ja ohjaus Noora Nenonen. Esityksen säveltäjänä toimi Pasi Sinivuori. Käsityö-kuvataideryhmää ohjasivat kuvataiteilija Katri Mononen ja artesaani Maria Kostamovaara, ja projektin tutkijana työskenteli Pasi Salonen.

Kotona -esitys

Miten olla kotona? Mitä kotona tapahtuu ja miltä siellä tuntuu? Entä miltä näyttää 12:ta eri-ikäisen esiintyjän yhdessä valmistettu koti, missä arki sekoittuu mielikuvitukseen?

Käsikirjoitus ja ohjaus: Noora Nenonen
Sävellys: Pasi Sinivuori
Runot: Arja Pikkupeura

Kotona -yhteisötaideprojektin toteuttivat yhteistyössä Tehdassaaren Osuuskunta ja Tehdassaaren Tuki ry. Projektia  tukivat SKR:n Pirkanmaan rahasto, Pirkanmaan taidetoimikunta, Nokian kaupunki, Nanso, Maanmittauslaitos ja lankakauppa Kerä.
Projektista voi lukea lisää Puolilehdestä: www.puolilehti.fi/2014/11/05/kotona-tehtaalla-kotona-yhteisotaideprojekti-tehdas-108ssa-nokian-tehdassaaressa/
Katso myös www.tehdas108.fi/kotona

Kotona, photo Maria Kostamovaara

Kotona, photo Maria Kostamovaara

 

Toiveita, unelmia

Hankasalmella vuonna 2012 toteutetussa projektissa kerättiin hankasalmelaisten toiveita ja unelmia, ja näitä käytettiin esityksen käsikirjoituksen pohjana. Projektin koordinaatio ja koreografia Noora Nenonen, säveltäjänä esityksessä toimi Antti Ikonen.

Toiveita, unelmia yhteisötaideprojekti toteutui yhteistyössä Keski-Suomen tanssin keskuksen kanssa ja projektia tukivat Suomen kulttuurirahaston Keski-Suomen rahasto ja Hankasalmen kunta.

Photo: Hanna Lappalainen

Photo: Hanna Lappalainen

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s